Varešanović: Pobjeda za povratak samopouzdanja

Rođeni oslabljeni danas

Varešanović: Pobjeda za povratak samopouzdanja

M. Maksimović

U srijedu su fudbaleri Veleža prekinuli jedan pozitivni niz od sedam utakmica bez poraza, a danas imaju priliku prekinuti jedan drugi.

U posljednjih sedam prvenstvenih utakmica Velež je ostvario jednu pobjedu, u gostima protiv Slavije, dok je na domaćem terenu pobjedio Slobodu u novembru mjesecu prošle godine. Danas je protivnik Rudar iz Prijedora koji iza sebe ima dvije vezane pobjede.

Mirza Varešanović danas neće računati na Nedžada Serdarevića, Edina Pehlića, Harisa Handžića, Anela Hebibovića, Eldara Hasanovića, Zlatka Kazazića, rezervnog golmana Adnana Bobića, te kartonirane
Amera Jugu i Slobodana Lakičevića. Ovaj broj odsutnih pokazuje da Rođenima neće biti lako.

''Imamo problema, ali nema ništa od kukanja. Danas imamo utakmicu koja će biti teška, gosti se bore za opstanak dok mi imamo mladu ekipu, igrači su izgubili samopouzdanje i nije se lako vratiti. Sjećate se kakvih smo problema imali jesenas, kada smo ušli u negativnu seriju. Moramo na terenu pružiti maksimum, puno više nego što je bio slučaj u predhodnih par utakmica. Samo tako možemo do bodova'' smatra strateg Veleža, Mirza Varešanović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.