Varešanović: Pobjeda za samopouzdanje
Može li se Velež probuditi u prvenstvu ?

Nakon trijumfa u Kupu

Varešanović: Pobjeda za samopouzdanje

M. Maksimović

Neugodnu prvenstvenu seriju u kojoj je ekipa Veleža od pet utakmica poražena četiri puta, Rođeni su uspjeli donekle kompenzirati ulaskom u četvrtfinale Kupa, odnosno eliminacijom Zrinjskog.

Varešanović se odlučio za izuzetno podmlađenu postavu u kojoj su od prve minute zaigrali Brković, Demić, Jazvin, Duraković. Međutim, ova mlada postava se odužila na najbolji način, golovima i pobjedom.

''Pribojavao sam se ove utakmice koja je došla nakon teškog poraza kući od Olimpica. Bojao sam se kako će momci reagovati i najvažnije je bilo psihološki vratiti ekipu", rekao je trener Mostaraca Mirza Varešanović na kraju utakmice, dodavši:

"Postigli smo rani gol, otvorili smo utakmicu dobro, slavili smo zasluženo, možda je moglo biti i ubjedljivije. Nadam se da ćemo se sada probuditi i u prvenstvu, da ćemo nastaviti igrati dobro i da ćemo se vratiti onoj igri koja nas je krasila na početku''.

Veležu sada za vikend prestoji gostovanje Željezničaru na Grbavici u 11. kolu Premijer lige BiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.