Varešanović: Zaboravimo prvu utakmicu
U Kupu se iskupiti za poraz od Olimpica

Velež ima veliku prednost

Varešanović: Zaboravimo prvu utakmicu

M. Maksimović

Fudbaleri Veleža su u prvoj utakmici osmine finala  obavili veliki dio posla, a njihova pobjeda od 0:1, nakon burnog završetka i ulaska navijača Zrinjskog u teren je ''podebljana'' za zelenim stolom na velikih 0:3. Rezultat koji je malo ko mogao očekivati nakon što je obavljen ždrijeb parova osmine finala.

Nakon svega rekli bi smo da Velež mora odraditi formalnost, međutim u taboru Rođenih nisu mirni. Prije tri dana je Olimpic prošao kroz Vrapčiće ostvarivši ubjedljivu pobjedu 1:3. To je već drugi domaći poraz Veleža u deset kola sa kojim je anulirano sve ono što je dobro napravljeno na Koševu protiv Sarajeva i u Trebinju protiv Leotara. Uz to  Varešanović ima problema sa povredama jer ne može računati na golmana Senedina Oštrakovića, zatim Admir Kajtaz, Samir Merzić i Ševko Okić. Pod upitnikom je i nastup iskusnog Admira Velagića.

''Ja mislim da su ove utakmice praznik fudbala u gradu Mostaru. Mislim da u ove dvije posljednje utakmice nije bilo nikakvih problema među akterima, jer smo mi odlično primljeni pod Bijelim brijegom. Nadam se da će tako biti i sutra, te ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu u velikom broju da nas bodre. Imamo problema sa povredama, ali mislim da imamo ekipu koja može pobjediti Zrinjski danas. Nakon Olimpica smo održali par sastanaka sa igračima, nadam se da smo ih malo razdrmali. Ono što tražim od igrača jeste, da zaborave rezultat prve utakmice'' kaže Mirza Varešanović koji se vraća na klupu Veleža

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.