Defanzivac Plavih pred derbi

Vasilić: Bitno je da donesemo bodove sa Koševa

Edmir Škorić

Željezničar i Sarajevo će u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrati svoj stoti, jubilarni derbi, a da bi ovo mogao biti pravi praznik fudbala dovoljno govori to što obje ekipe u duel ulaze sa istim brojem bodova. Ipak, defanzivac Plavih Velibor Vasilić smatra da je Željezničaru najbitnije da osvoji bodove, bez obzira na krajnji rezultat.

"Mislim da se nikada nije desilo da ovako pred derbi ekipe imaju isti broj bodova. Derbi  je kao svaki derbi, još dodatno što je stoti jubilarni. Mi se nadamo pobjedi, ili u krajnjem slučaju da bude neriješeno", istakao je Vasilić.

 

On kao najveću prijetnju iz ekipe Sarajeva istiće Husejinovića, Suljuća ali i Hadžića, ali dodaje i to da Plavi imaju u svojim redovima pojedince koji mogu riješiti meč, kao što su Zeba, Jamak i Bekrić.

 

Što se tiće rezultata, s obzirom na to da iga u odbrani, Vasilića bi zadovoljilo da bude što manje golova u mreži Željezničara, pa čak i u slučaju da krajnji rezultat glasi 0:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Bitno je da donesemo bodove sa Koševa, a kakav će rezultat biti, neka bude kako bude", zaključio je Vasilić, koji je još jednom pozvao sve navijače Željezničara da dođu na Koševo u što većem broju, te tako pomognu svojim miljenicima da dođu do povoljnog rezultata.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.