Vasilić: Igram pod injekcijama, Rudar možda i preskočim

Željo u problemima

Vasilić: Igram pod injekcijama, Rudar možda i preskočim

Adnan Beganović

"Već duže vrijeme imam problema  sa povredom aduktora. Nije bezazleno i zbog iste sam jučer na samom otvaranju utakmice morao napustiti igru", za SportSport.ba je istakao iskusni stoper aktuelnog bh. prvaka i osvajača Kupa, sarajevskog Željezničara, Velibor Vasilić.

U prvom susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine momčad s Grbavice je u Lukavici sa 3:1  savladala Slaviju, iako je igrala bez nekoliko standardnih prvotimaca.

Menadžer Plavih, Amar Osim, nije mogao računati na Zajku Zebu, Vernesa Selimovića, te od ranije povrijeđene Semira Kerlu i Sulejmana Smajića, dok je zbog povrede igru u 20. minuti napustio i Velibor Vasilić.

"Rekao sam na početku našeg razgovora da imam problema sa aduktorom i to već duže vrijeme. Recimo, protiv Čelika sam igrao pod injekcijama i nije bilo loše, odnosno izdržao sam bez većih problema. Međutim, jučer doista nisam mogao izdržati. Želio sam pomoći saigračima, ali bol je bila prejaka, pa sam morao napustiti igru. Ostvarili smo dobar rezultat i to je u ovom trenutku najvažnije. NIsmo igrali loše, odnosno po mom sudu odigrali smo sasvim solidno i došli smo na korak do plasmana u četvrtfinale", istakao je Vasilić, te se osvrnuo na predstojeći prvenstveni susret sa Rudarom.

"Ne znam da li ću biti spreman za Rudar, odnosno prije neću nego hoću. Razgovarao sam sa šefom, pa ćemo vidjeti. Idem na terapije, a kako je utakmica već u subotu, nisam baš optimističan. Međutim, bez obzira ko u subotu bude igrao, siguran sam da ćemo doći  do pobjede. Tri boda su nam prijeko potrebna i mislim da Rudar na Grbavici nema šta tražiti".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.