Vasilić: Kao da smo se navikli na osvajanje trofeja

"Dat ćemo sve od sebe da ponovimo duplu krunu"

Vasilić: Kao da smo se navikli na osvajanje trofeja

A. Haznadarević

Željezničar je sa jednim osvojenim bodom u Mostaru uspio odbraniti titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Veliki podvig izabranika Amara Osima je i ranije bio praktično riješen, ali je tek jučer i teoretski ukinuta svaka mogućnost nekog velikog preokreta.

Prezadovoljan učinjenim je i iskusni defanzivac tima sa Grbavice Velibor Vasilić, koji je priznao da su on i njegovi saigrači pomalo navikli na slavljeničku atmosferu.

 

"Možda je malo ružno reći, ali kao da smo se navikli na osvajanje titula. Naravno da ima radosti, ali kao da smo se malo navikli na to što je možda i dobro, tako bi trebali i da nastavimo", istakao je na početku razgovora za naš portal tridesetjednogodišnji stub odbrane Plavih.

 

Susret u Vrapčićima nije donio pregršt velikih uzbuđenja, a nešto slabija igra Željezničara od uobičajne izgovor bi mogla pronaći u tome što su misli igrača bile na proslavi, ali i u finalu Kupa.

 

"Vidjelo se kroz igru da smo mislima bili da li u Kupu ili u proslavi. Međutim, uzeli smo bod i to nam je bilo dovoljno za titulu, a to je najvažnije."

 

Za dva dana Željezničar ima priliku da napravi nešto što nikome nikada nije pošlo za rukom u Bosni i Hercegovini, da obrani duplu krunu u drugom meču finala Kupa BiH. Prvi susret je završen remijem od 1:1, pa tim Amara Osima ipak neće imati ni najmanje lagan zadatak.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Taj neriješen rezultat je malo nezahvalan, ali koliko se znam da se nije desilo da u gostima nismo dali gol. U svakom slučaju, ne vjerujem da će uspjeti dati više od dva. I u slučaju da ne daj Bože ne uspijemo u svojim namjerama, neće biti katastrofa. Jedno je sigurno, mi igrači ćemo dati sve od sebe da dođemo i do tog trofeja", poručio je Vasilić.

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.