Vasilić na korak do Lavala

Zadovoljio ukuse stručnog štaba

Vasilić na korak do Lavala

Adnan Beganović

Iskusni 31-godišnji stoper sarajevskog Željezničara, Velibor Vasilić, mogao bi karijeru nastaviti u redovima francuskog drugoligaša Lavala.

Naime, Vasilić je u proteklih par dana boravio na probnom radu u Lavalu i zadovoljio je ukuse sttučnog štaba ove francuske momčadi.

"On dosta dobro igra u defanzivi. Dovoljno je brz i dobar je momak. Uglavnom to je igrač na nivou Ligue 2", za francuske je medije izjavio trener Lavala, Philippe Hinschberger.

SportSport.ba kontaktirao je i Vasilića, koji je trenutno na putu za Sarajevo.

"Upravo sam prešao granicu i ušao sam u Bosnu i Hercegovinu. Boravio sam na probnom radu u Lavalu i svi su zadovoljni sa onim što su vidjeli. Postoji velika mogućnot da već naredne sedmice potpišem ugovor, odnosno sve zavisi od toga da li će Laval prodati Lindsaya Rosea. Ukoliko se to desi, a najvjerovatnije hoće, onda ću ja po svemu sudeći potpisati ugovor", istakao je Vasilić za naš portal i dodao:

"Ovim putem se želim zahvaliti menadžeru Amaru Osimu, koji mi je izašao u suret i pustio me da odem na probu. Doista sam presretan što sam sarađivao i još uvijek sarađujem sa Osimom. Igrač sam Željezničara još uvijek i sutra ću sa ekipom otputovati za Međugorje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.