Vasilić: Sami smo krivi što nismo došli do sva tri boda

Željezničar remizirao na Piroti

Vasilić: Sami smo krivi što nismo došli do sva tri boda

Edmir Škorić

Aktuelni nogometni prvak naše zemlje, FK Željezničar, novu je sezonu, onu premijerligašku, otpočeo remijem s Travnikom na Piroti.

Uvijek su Plavi s Grbavice imali teško prolazili na travničkom stadionu, pa se subotnji remi s pravom može nazvati "dobrim rezultatom", iako se, istina, više očekivalo od osvajača duple krune iz minule sezone.

 

"Prvo kolo je specifično i nije bitno ko s kim i gdje igra, tako da ni ovaj put nije bilo izuzetka. Otišli smo s namjerom da pobijedimo Travnik i da konačno u sezonu uđemo pobjedom, međutim nismo uspjeli u tome", kaže stoper Željezničara Velibor Vasilić za SportSport.ba, te dalje dodaje:

 

"Ogromna vrućina svima nam je predstavljala problem, ali i pored toga uspjeli smo da stvorimo niz odličnih prilika, koje nažalost nismo uspjeli realizovati. Naravno, to ne umanjuje borbu i zalaganje Travnika, ali iskreno jedini smo krivci što smo se kući vratili s dva boda manje od planiranog".

 

Već u drugom kolu Željezničar ima tešku utakmicu, jer na Grbavicu dolazi banjalučki Borac, koji je u sezonu ušao sigurnom pobjedom nad gradačačkom Zvijezdom (3:0).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Ostaje da ovu utakmicu što prije zaboravimo, jer već u nedjelju imamo derbi sa Borcem. Svjesni smo svi da moramo popraviti utisak od subote i učinit ćemo sve da svoje navijače obradujemo pobjedom", istakao je Vasillić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti