Vasilić: Svima nam je u cilju da osvojimo duplu krunu

Željezničar reda pobjede

Vasilić: Svima nam je u cilju da osvojimo duplu krunu

Edmir Škorić

Željezničar je dosta teško u prošlom kolu savladao Travnik (1:0) i nastavio pobjedonosni niz. Plavi s Grbavice sada imaju 12 vezanih prvenstvenih pobjeda.

Velika euforija vladala je na Grbavici uoči pomenute utakmice. Navijači su, nakon pobjede u Priejdoru, očekivali "razvaljivanje" Travničana, ali su Veziri skoro prekinuli niz Plavih od 12 pobjeda. Pogotkom Vernesa Selimovića u nastavku je slomljen otpor gostiju.

"Utakmica je bila teška. Možda smo se svi bili opustili poslije Prijedora i visoke pobjede nad Rudarom, ali i svih onih rezultata. Mogu reći da je pohvalno što smo i u takvoj lošoj igri na kraju mi izašli kao pobjednici", kazao je Velibor Vasilić, stoper Želje, za SportSport.ba, dodavši

"Nikoga ne potcjenjujem, ali naravno da možemo nastaviti pobjednički niz. Zrinjski je jedna kvalitetna ekipa, i njima su bodovi neophodni. Mi gledamo sebe i moramo pobijedditi naredne dvije utakmice da bi malo mirnije ušli u završnicu prvenstva".

Željezničar sada ima osam bodova zalihe u prvenstvu, te je blizu finala Kupa BiH, budući da je u prvom susretu polufinala, na Grbavici, s 1:0 savladao Borac.

"Svima nam je u cilju da uzmemo duplu krunu. To je želja svih nas igrača. To je najviše što se može uzeti u našem prvenstvu. Mislim da je ostvarljivo, ali imamo tešku utakmicu protiv Borca. Nadam se, odnosno ubijeđen sam da možemo ući u finale, a onda se svašta može dogoditi. Lopta je okrugla...", za kraj će nekadašnji igrač gradačačke Zvijezde.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.