Vastić rekao zbogom

Legendarni austrijski fudbaler odlučio

Vastić rekao zbogom

Ivica Vastić, legendarni austrijski reprezentativac hrvatskih korjena, najavio je  povlačenje iz aktivnog bavljenja fudbalom.

«Postoji trenutak u kojem tijelo kaže da je gotovo. Takav trenutak je došao», kazao je Vastić koji će ove godine ući u petu deceniju života.

Vastić je odigrao 50 utakmica za reprezentaciju Austrije pri čemu je postigao 12 golova. Takođe, postao je i nasjtariji igrač koji je postigao gol s obzirom da je na meču Austrija - Poljska zatresao mrežu protivnika sa 38 godina i 257 dana.
Nekada igrač Sturma iz Graza od 1994. do 2002., Vastić je od 2005. kapiten Linza, osmog u austrijskom prvenstvu.
U karijeri je četiri puta bio proglašavan fudbalerom godine, a od titula se može pohvaliti osvajanjem dva prvenstva i četiri kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.