Vatreni poručili: Sudija je slijep

Razočarenje u hrvatskom taboru

Vatreni poručili: Sudija je slijep

O. Lekić

Hrvatski fudbalskii reprezentativci nisu u ponedjeljak kasno navečer skrivali razočarenje zbog gubitka utakmice sa Španijom za plasman u četvrtfinale EP-a, no po njihovim ocjenama sudije su odlučile ko će nastaviti takmičenje.

"Tužno, žalosno. Ne mogu prežaliti što se nismo plasirali u četvrtfinale, ali mogu reći da su sudije odlučile ko će proći dalje. Svi smo bili odlični, jer ravnopravno odigrati protiv Španije, čak i stvoriti više konkretnih prilika protiv takve ekipe, nije mala stvar. No, očito netko nije htio da prođemo dalje," kazao je Mario Mandžukić nakon poraza od Španije koji je Hrvatsku udaljio s Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Vedran Ćorluka je njemačkog sudiju Starka prozvao slijepcem koji je oštetio hrvatsku ekipu.

"Sudija je slijepac, nije vidio dva čista jedanaesterca, a upitan je i španski gol. Jednostavno, nemam riječi, sudio nam je slijepac'", kazao je Čorluka.

Kapiten reprezentacije Darijo Srna smatra kako je hrvatska reprezentacija pokazala da se može nositi s najboljom ekipom na svijetu.

"Teško mi je bilo što reći. No, ne trebamo spuštati glavu. Pokazali smo da spadamo u sam vrh nogometa", kazao je Srna.

"Igrali smo dobro, Španci su praktički bili bez šanse, a mi smo složili nekoliko sjajnih", kazao je kapiten reprezentacije te se okrenuo budućnosti:

"Zahvaljujem se svim svojim suigračima na uloženom trudu u zadnjih mjesec dana i za sve što su dali za ovu reprezentaciju. Zahvaljujem i šefu, koji nas je sjajno vodio proteklih šest godina, ali ostavio je pravu ekipu i pravi kostur na kojem će budući selektor moći graditi momčad", zaključio je Srna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.