Vatreno na Tušnju: "Nedopustivo je onakvo nepoštovanje od Nalića"

Govorio prvi čovjek Slobode Sead Kozlić pred novinarima

Vatreno na Tušnju: "Nedopustivo je onakvo nepoštovanje od Nalića"

E. Škorić

Na Tušnju je danas održana vanredna press konferencija na kojoj su novinarima čelnici FK Sloboda govorili o trenutnom stanju u klubu.

Sead Kozlić, predsjednik Slobode, otvorio je presicu. Najviše se nekako govorilo o Zlatanu Naliću.

"Nalić je završio u Slobodi svoj angažman, ja sam s njim razgovarao više puta, rekao mi je da je došao da pomogne Slobodi, da je situiran čovjek. U Slobodi u našim dokumentima postoje samo dva ugovora. Ugovor koji se poziva po medijima ne postoji i mi ne znamo o čemu se priča. Onaj koji je to potpisao izvan Slobode moraće da odgovara. Nema nijedan dokument koji pokazuje da je Nalić išta posuđivao klubu.  Prvu licencu smo propustili radi isplate plata, prošli na drugu. Sat prije isteka roka dogovorio sam sa AIK – om kako bismo dobili licencu. Sloboda nije ostala dužna Naliću, po meni. Kada se završilo prvenstvo 2-3 puta je pozivan, on je otišao u Švedsku. Onakvo nepoštovanje od Nalića je nedopustivo. Vodićemo sudski spor, ako se pojavi taj ugovor. Sa Nalićem sam pokušao razgovarati, ali je bio nedostupan. Ako je toliki slobodaš naći ćemo mu mjesto u Slobodi. Nalić je meni preko poruke poslao, kada se čekao taj ponedjeljak, spisak igrača za transfere za Evropu: Kozić, Marković, Bekić, Rodin, Rustemović, Adukor. Vrijednost tih igrača je četiri miliona eura".

Tvrdi da trenutna uprava kluba radi transparentno.

"Sada idemo pravcu priprema za ulazak u sezonu. To je najnezgodniji period. Ovaj je malo pod uticjemm nekih ljudi i nekih stvari, nekih negativnih napisa. Prethodna uprava je povukla do tri mjeseca oko 70 posto sredstava. Pokušavamo na sve moguće načine riješiti probleme. Zatekli smo teško stanje i prihvatili smo da stabiliziramo klub. Sve je prijetilo da odvede u jednu negativnu situaciju. Imamo sada transparentan rad. Promijenili smo način plaćanja, do sada su igrači plaćani u enorminim ciframa, bilo ih je 5-6 iz prvih 11 koji su bili nekoliko puta plaćeniji od mladog reprezentativca Beganovića. Kao da se pravila ovakva situacija. Sa svim igračima smo razgovarali, one koji nismo mogli ispoštovati sa njima nismo mogli nastaviti saradnju. Javno pozivam sve insititucije da ispitaju rad Slobode. Naš rad i rad onih prije nas. U Slobodi je situacija da mi ne možemo plaćati igrače kao što je to do sada bilo. Nisam izlazio u medije jer sam time htio da zaštitim Slobodu.

Govorio je zatim o odlascima novih igrača

"Igrači koji su dolazili su bili tu da vidimo mogu li nam pomoći ili ne, većina nije potpisala ugovor. Mi moramo izabrati tim. Možda smo pogriješili u našim istupima, ali mi je drago da sada popravljamo stvari kako se to ne bi događalo".

O protestima Fukara u Tuzli:

"Nije dobro da se u ovom momentu zloupotrebljavaju navijači. Nemaju potrebu za tim. Treba nam mir. Protiv Mladosti igrači nisu htjeli zajedno sa Nalićem izaći na teren.
Nisam želio praviti turbulencije. Najveći dio vremena Mujkanović je radio sam, zato sam izašao iz prošle uprave", dodao je.

Zašto je pušten Azir Muminović?

"Rekao sam da ga ne bih pustio bez 100 hiljada, međutim Azir je već potpisao predugovor, pa smo se dogovorili. Očekivao sam ponudu iz dva hrvatska kluba, pretpostavljam da se to čulo, pa se pojavila Tuzla City".

Nova sezona?

"Cilj Slobode je stablizacija kluba i da se igrači plaćaju po njihovom učinku".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O dolasku Admira Smajića na poziciju tim menadžera.

"Radi se o izuzetno kvalitetnom treneru. Zahtijeva mir u radu, a ako bi Smajić napravio to što je zacrtao, u meni bi imao prijatelja".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino_2000
A šta ako je Kozlić u pravu.Čuj neki igrači nekoliko puta plaćeniji bili od malog Beganovića. Dijete se polomi na svakoj utakmici.E sad kad su došli novi ljudi, hajmo mi u Tuzla City.I šta sad trebamo žaliti za Husejnovićem što je otišao, a lik ne može jedno poluvrijeme odigrati.
0 15
KRKAN
NALIC JE GOSPODIN U SVAKOM SMISLU ZA VAS RUMENE, STO BI SE SA VAMA DOGOVOARAO, IMA COVJEK CRNO NA BIJELO NA PAPIRU SVE, 400.000 KM JE NJEGOVO, IZVOLITE PLATITE
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi