Važna pobjeda za Sochaux, Prcić igrao 87 minuta

Ligue 1

Važna pobjeda za Sochaux, Prcić igrao 87 minuta

Edmir Škorić
Teme:

U subotu je odigrano šest utakmica 29. kola francuske Ligue 1. Sochaux je stigao do velike pobjede...

U prvom susretu dana Lille nije uspio da kod kuće slomi otpor Nantesa. U tom susretu nije bilo golova (0:0). U svim ostalim susretima vidjeli smo makar jedan gol. 

Sochaux je golovima Contouta i Sunzua ostvario zlata vrijednu pobjedu nad Lorientom, a naš mladi reprezentativac Sanjin Prcić igrao je 87 minuta. Za Sochaux je ovo bila šesta pobjeda i njome su i dalje u igri za opstanak.

Ajaccio, pak, nije, obzirom da je ostao na dnu sa samo 15 bodova. Osamnaesti poraz, i to pred njihovim navijačima, nanio im je Guingamp, koji je slavio s 2:1. Lasne doveo domaće u vodstvo nakon osam minuta, ali je samo pet minuta kasnije Yatabare pogodio za 1:1, a u 74. Beauvue pogađa za preokret.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Valenciennes je pogotkom Warisa slavio u Evianu, dok je Nica bila siguran domaćin protiv Bastije uz golove Bosettija iz pete, odnosno Maupayja iz 72. minute. U jednoj sjajnoj utakmici, u Rennesu, domaća momčad je poražena od Toulousea s 3:2.

Ligue 1, 29. kolo:
Lille - Nantes 0:0
Ajaccio - Guingamp 1:2 (Lasne 8/ Yatabare 13, Beauvue 74)
Evian - Valenciennes 0:1 (Waris 62)
Nice - Bastia 2:0 (Bosetti 5, Maupay 72)
Rennes - Toulouse 2:3 (Oliveira 69, Doucoure 88/ Toivonen 14 - ag, Chantome 45, Aurier 73)
Sochaux - Lorient 2:0 (Contout 7, Sunzu 79)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.