Važna tri boda Lillea
Lille ima sedam bodova više od Marseilla

Uprkos neugodnoj tradiciji

Važna tri boda Lillea

M. Maksimović

Prva dva susreta 35. kola Ligue 1 odigrana su večeras. Lille je u gostima savladao Saint-Etienne dok su PSG i Nancy remizirali odigravši 2:2. Lille tradicionalno ima velikih problema kada gostuje na Geoffroy-Guichardu, međutim večeras je možda u najvažnijem trenutku sezone osvojio tri boda i sada Marseille uz utakmicu manje kasni sedam.

Ni večeras utakmica nije krenula najbolje po goste, jer je Rivera u 5. minuti postigao gol za vodstvo Saint-Etiennea.

Lille se vratio u život nakon devet minuta prekrasnim golom De Mela.U 18.minuti dosuđen je diskutabilan jedanesterac za domaće. Loptu je uzeo Saka, ali je Landreau izašao kao pobjednik iz ovog duela.

Saint-Etienne nije imao sreće, kaznio je sam sebe za svoje promašaje. U 66.minuti Rio Mavuba je šutirao, a loptu je nespretno u mrežu golmana Janota skrenuo Monsoreau.

Na Parku prinčeva je bilo vatreno.Postignuta su četiri gola,sudija Thual je pokazao dva crvena kartona. PSG je poveo u 4.minuti golom Erdinga, a uzvratio je N'Guemo u 20. minutisa bijele tačke.

Predhodno je Jallet skrivio penal i crveni karton.U sudijskoj nadoknadi poluvremena Camara donosi novu prednost PSG-u.Nancy je još jednom izjednačio preko Hadjija u u 69. minuti, a onda je nulu odbranio sa deset igrača jer je isključen Lemaitre

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.