Važna tri boda za Halilhodžića

Alžir pobjedio Benin

Važna tri boda za Halilhodžića

M. Maksimović

Alžir Vahida Halilhodžića je ostvario vrijednu pobjedu u nastavku kvalifikacija za SP u Brazilu.Na domaćem terenu, Alžir je nadigrao Benin 3:1 te bodovno izjednačio sa selekcijom Malija. 

Domaćini su sjajno otvorili utakmicu, već u desetoj minuti su poveli 1:0. Ghoulam je ubacio prizemnu loptu, na drugoj stativi siguran je bio Feghouli. Benin je izjednačio vrlo brzo.U 26.minuti Rudy Gestede je izveo slobodan udarac, golman Alžira je loše reagovao. Na drugi gol Alžira se čekalo do 60.minute, kada se Saphir Taider našao na prvom mjestu. Konačnih 3:1 postavio je Islam Slimani u drugoj minuti sudijske nadoknade nakon dodavanja Taidera.

 

Nakon tri odigrana kola Alžir je prvi na tabeli sa šest bodova i gol razlikom +5. Isti broj bodova ima Mali, ali sa gol razlikom +1,dok je Benin na četiri boda. Sljedeći meč Alžir igra u gostima protiv Benina.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.