Važne pobjede Twentea i Ajaxa
Bryan Ruiz

Sigthórsson postigao pet golova

Važne pobjede Twentea i Ajaxa

M. Maksimović

Nakon današnjih utakmica 21.kola Eredivisie, PSV drži vrh tabele, ima bod više od Twentea, dok se Ajax gostujućom pobjedom probio na treće mjesto sa 41 bodom.

Ajax je tri razlike pobjedio Bredu. Prvi gol je došao nakon velike greške Brazilaca Leonarda koji je poklomio loptu Blindu, a de Jongu nije bilo teško da savlada ten Rouwelaara. U 66.minuti su domai navijači tražili penal, a Breda je primila drugi gol. El Hamdaoui je driblao Pendersa koji je prilikom uklizavanja loptu nespretno zakačio nogom i ona je završila u mreži domaćih.Konačnih 0:3 je postavio Sulejmani u sudijskoj nadokandi.

Twente je nakon preokreta osvojio tri važna boda protiv Feyenoorda. Gosti su poveli golom Gilla Swertsa u 51.minuti ali nisu idržali do kraja. Wout Brama je izjednačio u 76.minuti, a pobjedu Twentu donosi Bryan Ruiz u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Za ekipu Den Haga se može reći da je jedno od ugodnijih iznenađenja ove sezone u Holandiji. Svoju priliku je sastav trenera van der Broma iskoristio u gostima kod davljenika Excelsiora.Sve je bilo gotovo već nakon 45.minuta iako su domaćini poveli 1:0 golom Tima Vinckena u 13.minuti.Gosti su sedam minuta kasnije izjednačili preko Dmitrija Bulykina, a domaći su u 23.minuti ostali sa igračem manje.Njihova igra se počela polako raspadati i na kraju je Den Hag slavio 1:5.Još jedan gol je postigao Bulykin, dok su se u strijelce upisali Kubik, Toornstra i Verhoek.

Sličnu sudbinu je doživio Heerenveen koji je ''popio četvrticu'' u susretu sa Groningenom. Jonas Ivens i Tim Matavž su po jednom savladali domaćeg golmana, dva puta je to uradio Dušan Tadić.

Dan ranije u subotu su odigrane tri utakmice.PSV se namučio kući u susretu sa Willem II iz Tilburga. Gosti su pali u 93.minuti sa devetoricom, strijelac gola za 2:1 je bio rezervista Genero Zeefuik.Ovo 21.kolo u Holandiji je obilježio Islandđanin Kolbeinn Sigthórsson, napadač AZ Alkmaara. Njegova ekipa je razbila Venlo, a pet od šest golova je upravo njegovih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.