Već se zna gdje će Mahrez
Foto: EPA

PSG nova destinacija

Već se zna gdje će Mahrez

M. Šljivak

Alžirski fudbaler Riyad Mahrez napustiće ekipu Leicestera u ljetnom prelaznom roku.

Najbolji igrač Premier lige iz prošle sezone, već je spakovao kofere za odlazak, a nova destinacija biće Francuska.

Iako se Alžirac povezivao s prelaskom u Olympique Marseille, on će najvjerovatnije postati član PSG-a.

Još uvijek aktuelno prvak Francuske, ozbiljno je zainteresovan za usluge ovog sjajnog fudbalera i realizacija transfera je jako blizu.

Leicester će dobro naplatiti njegov odlazak. Engleski mediji tvrde da će PSG na račun nekadašnjeg prvaka Engleske uplatiti 35 miliona funti i da bi sve uskoro trebalo biti i ozvaničeno.

Riyad Mahrez je rođen u Francuskoj prije 26 godina. Igrao je u ovoj zemlji za Quimper i Le Havre, a 2014. godine je za samo pola miliona eura stigao na King Power stadion.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

To mu je bio potez karijere. Leicester je 2016. godine postao prvak Engleske, po prvi put u historiji, a Mahrez je proglašen za najboljeg igrača lige.

Ove sezone sjajni Alžirac je postigao 10 golova u 45 odigranih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije