Večeras je srušen svjetski rekord na meču U23 reprezentacija

Polufinale prati 70.000 ljudi

Večeras je srušen svjetski rekord na meču U23 reprezentacija

E. Škorić

Egipat i Južna Afrika igraju polufinale Afričkog kupa nacija za igrače do 23 godine.

Susret je počeo u 19 sati i nakon prvog poluvremena mreže su mirovale, a Egipat je blago favorit protiv Južnoafričke Republike.

Iako se radi o selekcijama do 23 godine, na tribinama čak 70.000 gledatelja, što je ujedno svjetski rekord gledanosti utakmica u ovoj kategoriji, odnosno utakmica koje su odigrale ekipe do 23 godine.

Inače, Egipat je domaćin turnira, pa na stadionu u Kairu uglavnom dominiraju navijači ove selekcije.

Konačni pobjednik izborit će plasman na Ljetne olimpijske igre naredne godine u Tokiju. Poraženi tim će igrati protiv poraženog iz duela Obale Slonvače i Gane i imat će također priliku da ode na Olimpijske igre.

Top Komentari

Mica
kadre finale koji dan i satnica nasa evropska
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi