Večeras odluka o finalistima Evropa lige

Uzvratni mečevi na Mestalli i San Mamesu

Večeras odluka o finalistima Evropa lige

A. Haznadarević

Nakon što smo saznali finaliste Lige prvaka, večeras na Mestalli i San Mamesu pada odluka o finalnom paru Evropa lige.

Uprvim polufinalnim susretima Sporting je slavio protiv Athletic Bilbaa sa 2:1, dok je Atletico Madrid bio bolji od Valencije i došao do velike prednosti od 4:2.

Sporting Lisabon - Athletic Bilbao

Portugalska momčad u uzvratni meč ulazi sa prednošću od jednog gola, međutim to je previše mala prednost da bi mogli prognozirati ko će od njih u finale, posebno kada znamo da je Athletic Bilbao psihički jako čvrsta ekipa pred kojom je pao i veliki Manchester United.
Sporting i Athletic su upisali pobjede u nacionalnim prvenstvima, te su na najbolji mogući način najavili veliku borbu za prolazak u finale Evropa lige.

Ricardo Sa Pinto neće moći računati na Rinauda i Rodrigueza koji se još uvijek oporavljaju od ozlijeda, te na Eliasa koji nema pravo nastupa u ovom takmičenju. Pored njih trojice, nastup Jeffrena Suareza je pod znakom pitanja.

S druge strane trener Athletica, Marcelo Bielsa, jedino neće moći računati na Javia Martineza koji nema pravo nastupa zbog kartona. Pored toga, u tim Athletica se vraćaju Iker Muniain te Carlos Gurpegui.

Vjerovatni sastavi:
Sporting Lisabon:
Patricio, Pereira, Xandao, Polga, Insua, Carrico, Schaars, Matias, Izmailov, Van, Wolfswinkel, Capel

Athletic Bilbao:
Iraizoz, Iraola, San Jose, Amorebeita, Aurtenetxe, Iturraspe, De Marcos, Herrera, Susaeta, Llorente, Muniain


Athletico Madrid - Valencia

Iako je Atletico ostvario veliku prednost pred uzvratni susret, Valencija se neće tek tako predati, te nas sigurno očekuje vrlo zanimljiv meč.
Obje ekipe su u velikom stilu najavile odlučujući meč polufinala Evropa lige, sa visokim pobjedama protiv Espanyola i Real Betisa, te su još jednom pokazali da igraju u odličnoj formi iako je sami kraj sezone.

Diego Simeone je na treninzima imao na raspolaganju skoro kompletnu momčad, jedino su kapiten Antonio Lopez i Silvio Pereira odvojeno trenirali zbog povreda, te se očekuje da bi i oni mogli konkurisati za sastav koji će večeras istrčati na Mestallu.
Zbog kartona, zabranu nastupa ima defanzivac Diego Godin te je to jedini ozbiljniji problem s kojim se susreće trener Atletica.

Na drugoj strani Unai Emery je ohrabren povratkom Madura i Canalesa nakon povrede, kako god teško je očekivati da će biti uvršteni odmah u prvih jedanaest.
Pored toga trener Valencije neće moći računati na Evera Banegu koji je izgubljen za ovu sezonu zbog loma noge, te Antonia Barragana koji nema pravo nastupa zbog kartona. 

Vjerovatni sastavi:
Atletico Madrid:
Courtois, Perea, Miranda, Dominguez, Filipe, Gabi, Suarez, Adrian, Diego, Arda, Falcao

Valencia:
Guaita, Costa, Rami, Ruiz, Alba, Tino Costa, Topal, Feghouli, Jonas, Mathieu, Soldado

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.