Večeras prvi susreti osmine finala

Evropska liga

Večeras prvi susreti osmine finala

Edmir Škorić

Večeras su na rasporedu prvi susreti osmine finala Evropske lige. Edin Džeko i Zvjezdan Misimović gostuju kazanskom Rubinu, a treba izdvojiti utakmice Lille - Liverpool, Juventus - Fulham te Valencia - Werder.

Finale Evropske lige igra se 12. maja u Hamburgu, a njemački klub večeras u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige dočekuje Anderlecht. Belgijanci će pokušati HSV-u napraviti ono što je Lyon Realu, dakle udaljiti ih od finala na vlastitom stadionu.

Wolfsburg ima veliku prepreku ispred sebe. U prvom susretu čeka ih hladna ruska zima i Rubin, koji je u grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone namučio Inter i Barcelonu. Iako se nagovještavalo kako Edin Džeko neće biti spreman za ovaj susret, čini se da će naš "dijamant" biti na raspolaganju svom treneru, baš kao i Zvjezdan Misimović.

Liverpool je apsolutni favorit u duelu sa francuskim Lilleom. No, kako baš i ne cvjetaju ruže Redsima u posljednje  vrijeme, ne bi bilo iznenađenje da Lille napravi nešto više. Treba napomenuti da su Francuzi u prošlom krugu izbacili nimalo lošu ekipu turskog Fenerbahcea.

Zanimljivo će sigurno biti na Stadionu svjetlosti u Lisabonu, gdje će Benfica ugostiti Marseille. Oba kluba su lako došla do osmine finala. Portugalci su nadigrali Herthu, a Francuzi danski Kopenhagen. Torinski Juventus će kroz Evropsku ligu tražiti spas sezone, a prva prepreka je klub sa Craven Cottagea, engleski Fulham.

Španska Valencia na Mestalli dočekuje bremenski Werder i ovo je jedna od najatraktivnijih utakmica osmine finala. Nešto manje interesantan je duel u prijestolnici Španije, gdje Atletico dočekuje lisabonski Sporting. Panathinaikos, koji se može pohvaliti kako je eliminisao Romu, dočekuje belgijski Standard, predvođen srbijanskim napadačem Milanom Jovanovićem.

Prvi susreti osmine finala su večeras, a uzvrati se igraju 18. marta. Žrijeb četvrtfinalnih parova je u Nyonu dan kasnije.

SportSport.ba će večeras od 19 do 23 sata putem tekstualnog LIVE prenosa izvještavati o dešavanjima na svih osam terena.

Evropska liga, osmina finala:
Hamburg - Anderlecht
Rubin - Wolfsburg
Atletico - Sporting
Benfica - Marseille
Panathinaikos - Standard
Lille - Liverpool
Juventus - Fulham
Valencia - Werder

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti