Veći budžet za plate fudbalera Borussije Dortmund

Nakon uspješnog nastupa u Ligi prvaka

Veći budžet za plate fudbalera Borussije Dortmund

Predsjednik Borussije iz Dortmunda, Hans-Joachim Watzke rekao je da će budžet za plate nogometaša u narednoj sezoni biti veći za skoro 40 odsto u odnosu na ovu godinu. 

Budžet će biti znatno povećan zbog učešća Borussije u finalu Lige prvaka u kojem je taj klub poražen od Bayerna iz Munchena.  

"U narednoj sezoni budžet za plate će iznostiti 67 - 68 miliona eura. To je svakako mnogo više nego što smo imali prije dvije ili tri godine. Ali, u poređenju sa ostalim timovima u Evropi, to nije mnogo", rekao je Watzke. 

Tokom sezone 2012/13. budžet za plate nogometaša iznosio je 48,5 miliona eura, 13,5 miliona manje nego prethodne godine.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.