Vedad Ibišević napustio bolnicu
Ibišević će opet na teren tek na ljeto...

U petak pres konferencija

Vedad Ibišević napustio bolnicu

Vedad Ibišević, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine i trenutno najbolji strijelac Bundeslige (18 golova u 17 utakmica), kako smo i najavili napustio je danas kliniku Sankt Elisabeth u Heidelbergu.

Kako piše njemački mediji, naš internacionalac nastaviće rehabilitaciju, odnosno biće na kućnom liječenju, a prvo zvanično obraćanje imaće u petak, kad je zakazana pres konferencija na kojoj će mediji moći saznati više o detaljima Ibiševićevog oporavka od povrede.

Ibišević je prije sedam dana na pripremama Hoffenheima u prijateljskoj utakmici protiv HSV-a povrijedio prednje križne ligamente desnog koljena, zbog čega je prošlog petka podvrgnut operativnom zahvatu, a prema prvim procjenama povratak na teren našeg internacionalca očekuje se za pola godine.

Do Ibiševića je proteklih dana praktično bilo nemoguće doći. Bh. reprezentativac jedini intervjuu do sada je dao za oficijalnu web stranicu Hoffenheima, i to u nedjelju, a u kojem je naglasio da oporavak od povrede teče dobro i da je već počeo sa rehabilitacijom, odnosno laganim pomjeranjem operisanog koljena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.