Vederson potpisao za turskog prvaka

Bursa "otela" igrača Fenerbahčeu

Vederson potpisao za turskog prvaka

Edmir Škorić

Gökçek Vederson (28) je kao slobodan igrač potpisao za aktuelnog turskog prvaka Bursaspor.

Turski prvaci doveli su Vedersona, koji inače igra na poziciji lijevog beka, potpuno besplatno, nakon što je ovom istekao ugovor sa Fenerbahčeom. Vederson je sa Bursom potpisao trogodišnji ugovor.

"Odlučio sam potpisati za Bursaspor, jer će igrati u Ligi prvaka i imaju uspješnog trenera Ertugrul Saglama. Moj cilj je uživati u novom naslovu i postati dio turske reprezentacije", kazao je Vederson.

Vederson je rođen u Brazilu, ali je u martu 2007. godine dobio tursko državljanstvo. Bursaspor je njegov treći truski klub, nakon što je igrao u Ankarasporu i Fenerbahčeu. Za Fenerbahče je odigrao 71 utakmicu i postgaio tri gola u tri provedene sezone u Istanbulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.