Vedo dobio konkurenciju u napadu Stuttgarta

Švabe se pojačale iz Uniteda

Vedo dobio konkurenciju u napadu Stuttgarta

Midhat Šljivak

Ekipa Manchester Uniteda potvrdila je da će do kraja sezone njihov mladi italijanski napadač Federico Macheda biti posuđen ekipi Stuttgarta.

Macheda se već nalazi u Stuttgartu, te je jutros obavio prvi trening sa novom ekipom, a među Švabama će nositi broj 14. Prethodno je Macheda igrao na posudbama u Sampdoriji i QPR-u, ali se nije naročito naigrao.

"Pratio sam Bundesligu i pozanjem dobro ekipu Stuttgarta. Drago mi je što ću igrati za ovaj klub. Sada želim što bolje upoznati saigrače i vidjećemo koliko im mogu pomoću u tri preostala takmičenja gdje igramo", rekao je Macheda.

Macheda će u napadu Švaba biti konkurencija našem Plavookom bombarderu, Vedadu Ibiševiću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.