Vedo i Sejo ili Miske i Džeko?

Bundesliga, 29. kolo

Vedo i Sejo ili Miske i Džeko?

Adnan Beganović

U 29. kolu Bundeslige veliki derbi sutra će odigrat prvoplasirani Schalke i drugoplasirani Bayern, dok će u nedjelju snage odmjeriti klubovi naših reprezentativaca, Wolfsburg i Hoffenheim.

Mogu li Vukovi protiv umora?

U nedjelju će Wolfsburg u "vučijioj jazbini" dočekati Hoffenheim. Vukovi će u duel sa Hoffenheimom ući dosta umorno jer u četvrtak su igrali tešku utakmicu sa Fulhamom. Međutim, i pored toga u ovaj duel Džeko i društvo ulaze kao favoriti jer forma Hoffenheima je u silaznoj putanji. Izabranici Ralfa Ragnicka igraju jako loše, a već četiri kola ne znaju za pobjedu. Pored loše forme Hoffenheim ima velikih problema i sa igračkim kadrom, odnosno protiv Wolfsburga Ragnick neće moći računati na usluge Dembe Ba, Isaaca Vorsaha, Matthiasa Jaisslea i Kevina Conrada.

Može li Magath ponovo razočarati Bavarce?

Veliki derbi 29. kola, pa i prvenstva, sutra će odigrati Schalke i Bayern. Felix Magath doveo je Schalke na korak do sna i pobjeda u sutrašnjem duelu približila bi njegovu momčad "salatari". Bayern u goste Schalkeu dolazi na krilima velike pobjede nad Manchester Unitedom i sasvim sigurno će Ribery i društvo učiniti sve kako bi ostali neporaženi. Van Gaal do sada je mnogo rotirao močad zbog velikog broja utakmica, no veliko je pitanje da li će sutra preuzeti taj rizik. Bayernu su potreben sve raspoložive snage i za očekivati je najjaču momčad Bavaraca na terenu. U posljednja dva susreta u Bundesligi Bavarci ne znaju za pobjedu, no isto tako u posljednja četiri bundesligaška ogleda u Gelsenkirchenu ne znaju za poraz. Schalke je posljedni put slavio 2005. godine i to s minimalnih 1:0. Sve u svemu očekuje nas jako zanimljiv susret iz kojeg će pobjednik izaći i kao veliki favorit za naslov.

Apotekarima zadnja šansa protiv Eintrachta

Bayer iz Leverkusena dugo je bio na čelu bundesligaške tabele, no porazi u dva posljednja kola ugrozili su Apotekarima i 3. poziciju. Borussija Dortmund opasno prijeti, pa je duel sa Eintrachtom od velikog značaja za Apotekare. Pobjeda bi ih ponovo gurnula možda i u borbu za titulu, dok bi ih poraz opasno uzdrmao. Eintracht, za kojeg već duže vrijeme zbog povrede ne igra naš reprezentativac Zlatan Bajramović, još uvijek ima izgleda da se dokopa mjesta koje vodi u Evropsku ligu, te će učiniti sve da pred svojim navijačima dođe do trijumfa.

Borussija Dortmund i Werder u lovu na Bayer

Veoma značajni utakmicu u ovom kolu odigrat će Borussija Dortmund i Werder. Obje momčadi još uvijek imaju izgleda da se dokopaju 3. mjesta koje vodi u Ligu prvaka, no nakon međusobnog duela jedna od njih mogla bi prestati sanjati najelitnije klupsko takmičenje u Evropi. Obje momčadi igraju u izvrsnoj formi, U posljednja četiri kola i Borussija i Werder na svoj konto su upisali po 10 bodova. Bilo kako bilo, utakmica od velikog značaja u kojoj bi gledaoci mogli vidjeti mnogo pogodaka.

U ostalim susretima sastaju se: Stuttgart – Borussia M’gladbach, Koln – Hertha Berlin, Hamburg – Hannover, Nurnberg – Mainz i Freiburg – Bochum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.