Vedo i Sejo odveli Hoffenheim u četvrtfinale

DFB pokal

Vedo i Sejo odveli Hoffenheim u četvrtfinale

Hoffenheim je golovima sjajnog reprezentativnog bh. dvojca Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića došao do pobjede nad Augsburgom i plasmana u četvrtinu finala njemačkog Kupa.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine Sejad Salihović i Vedad Ibvišević nastavili su sa sjajnim igrama ove sezone i u fudbalskom Kupu Njemačke, gdje je njihov Hoffenheim večeras dočekao ekipu Augsburga.

Salihović je u 23. minuti pogodio mrežu gostujućeg golmana Amsifa za vodstvo Hoffenheima. Vodstvo koje nije dugo trajalo. Gosti su bili u zaostatku do 37. minute, kada je na 1:1 stvari poravnao Oerhl.

Međutim, odličan nastup bh. reprezentativaca u dresu Hoffenheima nastavio se i u drugom poluvremenu. Nakon sjajne akcije domaćih u 49. minuti, Salihović je pronašao svog kolegu iz reprezentacije BiH Ibiševića, koji se upisuje u listu strijelaca i vraća prednost na stranu svoje ekipe.

Drugi pogodak kao da je dao krila domaćima, koji su do kraja utakmice bili daleko bolji protivnik na terenu, ali se mreže više nisu tresle, pa je Hoffenheim prošao među osam najboljih ekipa u DFB Pokalu.

Ibišević je igru napustio tri minute prije kraja utakmice, a na terenu ga je zamijenio Schipplock.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije