Vedo i Sejo "zlostavljali" Werder

Bundesliga

Vedo i Sejo "zlostavljali" Werder

Hoffenheim je već nakon prvog poluvremena protiv Werdera obezbijedio prednost od 4:1, a po gol za Plave su postigli reprezentativci BiH Vedad Ibišević i Sejad Salihović.

Utakmica je po Hoffenheim počela dosta loše. Već u trećoj minuti dosuđena je najstroža kazna za Werder. Loptu je uzeo Thorsten Frings i pogodio za 1:0. Međutim, do isteka prvog poluvremena sve ostalo je proteklo u znaku Hoffenheima.

Prvo je u 20. minuti sjajni i agilni Demba Ba izjednačio na 1:1, na asistenciju Vedada Ibiševića. Nakon primljenog gola, Werdera kao da je nestalo sa terena, a domaći su fudbaleri to itekako znali iskoristiti. Hoffenheim je u prednost doveo Mlapa u 37. minuti, a onda je na scenu stupio sjajni dvojac reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prvo je u 41. minuti dubinsku loptu na vrhu kaznenog prostora gostiju iz Bremena primio Vedad Ibišević, te mu nije bilo teško matirati po treći put Tima Wiesea na golu Werdera. Slavlje na tribinama se nije ni stišalo, a već je bilo 4:1. U 43. minuti dosuđen je slobodan udarac za Hoffenheim na više od 20 metara od gola Werdera. Loptu je namjestio Salihović i sjajnim udarcem svojom prepoznatljivom ljevicom neodbranjivo poslao loptu u mrežu Wiesea po četvrti put.

U nastavku, tempo igre je znatno opao, a Hoffenheim je bez većih poteškoća uspio susret privesti kraju, te na premijeri u Bundesligi ove sezone u odličnoj igri osvojiti i tri boda.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mensur Mujdža zauzeo je svoje mjesto u prvih 11 u redovima Freiburga, koji je na svom terenu dočekao novjaliju u Bundesligi, St. Paulija. Mujdža je zamijenjen na početku drugog poluvremena, a umjesto njega u igru je ušao Williams. Susret je završen pobjedom gostiju 1:3. Domaće je u prednost doveo Cisse u 78. minuti, a samo nekoliko minuta kasnije izjednačio je Boll. Sukuta Pasu i Bartels su u finišu obradovali gostujuće navijače.

Hannover je na svom terenu savladao Frankfurt, remizirali su Borussia Moenchengladbach i Nuernberg, dok je Kaiserslautern "pokupio" tri boda u Koelnu (1:3).










NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.