Vedo isključen, gol Grlića, Bajić asistent

Naši prošli u 3. kolo DFB Pokala

Vedo isključen, gol Grlića, Bajić asistent

Edmir Škorić

Noćas su na programu preostale utakmice 2. kola njemačkog DFB Pokala, a do sada su završene četiri. Aachen je iznenadio Mainz, Frankfurt HSV-a, Duisburg bio siguran kod niželigaša, dok je Hoffenheim teško došao do pobjede nad Ingolstadtom.

Od prve minute su za Hoffenheim startali bh. reprezentativci Vedad Ibišević i Sejad Salihović. I dok je potonji dočekao posljednji sudijski zvižduk, Vedo je teren morao napustiti pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Ne brinite, nije riječ o novoj povredi, nego je naš napadač isključen.

Ipak, Hoffenheim se nije dao iznenaditi, pa je golom Dembe Ba eliminisan Ingolstadt. Mainz je trenutno lider Bundeslige i prava senzacija u Njemačkoj, no u Kupu baš i ne briljiraju. U Aachenu su, rezultatom 2:1, poraženi, što je značio i kraj njihove avanture u domaćem Kupu.

Duisburg je s 3:0 slavio kod niželigaša Halleschera. Prva dva pogotka postigao je raspoloženi Maiershofer, a prvi mu je asistirao nekadašnji bh. preprezentativac Branimir Bajić. Posljednji gol djelo je Ivice Grlića, također bivšeg reprezentativca. I Bajić i Grlić odigrali su svih 90 minuta.

Eintracht je u Frankfurtu, pomalo neočekivano, savladao HSV i to sa visokih 5:2. Dva gola za goste postigao je hrvatski reprezentativac Mladen Petrić, dok su strijelci za domaće bili Caio, dva puta Gekas, Altintop, te Petrić (autogol).

DFB Pokal, 2. kolo:
Aachen - Mainz 2:1 (Auer 26, Hoger 60)
Frankfurt - HSV 5:2 (Caio 13, Gekas 21, 45, Petrić 65 - ag, Altintop 87 - pen/ Petrić 23, 66)
Hallescher - Duisburg 0:3 (Maiershofer 7, 33, Grlić 85)
Hoffenheim - Ingolstadt 1:0 (Demba Ba 63)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti