Vedo ne zabija, Hoffenheim ne pobjeđuje

3. kolo Bundeslige

Vedo ne zabija, Hoffenheim ne pobjeđuje

Edmir Škorić

Treće kolo Bundeslige nije donijelo treću sreću Hoffenheimu, ali ni našem reprezentativcu Vedadu Ibiševiću, koji čeka svoj prvijenac nakon pola godine odsustva sa terena. Hoffenheim i Schalke remizirali su s nepopularnih 0:0.

Lider tabele, bar do sutra, ostat će Schalke, budući da ih nije uspio pobijediti Hoffenheim. Domaći navijači očekivali su treću sreću, odnosno pobjedu ove sezone, dok se čekao i pogodak Vedada Ibiševića. No, čini se da je dubok trag na našem reprezentativcu ostavila višemjesečna ozljeda, pa je Vedo i večeras ostao "nijem".

Jednu od najjačih odbrana Bundeslige nije uspio probiti napadači dvojac Obasi i Ibišević, iako je bosanskohercegovački napadač imao nekoliko šansi. Umjesto njega u 82. minuti ušao je Maicosuel, a Sejad Salihović odigrao je svih 90 minuta, ali i zaradio jednu javnu opomenu.

Hoffenheim je u tri utakmice skupio svega dva boda, dok Schalke sa sedam bodova vodi ispred Wolfsburga i HSV-a u konačnom poretku. Upravo Wolfsburg i HSV igrat će jedan protiv drugog, a Džeko i Misimović dobrim igrama imaju priliku "vukove" vratiti na lidersku poziciju.

Bundesliga, 3. kolo:
Hoffenheim - Schalke 0:0
Borussia D. - Stuttgart
FC Koeln - E. Frankfurt
SC Freiburg - Bayer L.
Mainz 05 - Bayern Munchen
FC Nurnberg - Hannover
Bochum - Hertha
Wolfsburg - Hamburger SV
Werder B. - Borussia M.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.