Vedran Ješe novi igrač Olimpika
Vedran Ješe u dresu Dinama

Olimpik se pojačao

Vedran Ješe novi igrač Olimpika

Dolazak u klub Vlatka Glavaša očito je donio dosta toga dobrog u redove najmlađeg sarajevskog Premijerligaša. Nakon dolaska Glavaša još jedno zvučno ime stiglo je u redove Olimpika, a riječ je o Vedranu Ješeu.

28-godišnji lijevi bočni rođen je u Banja Luci, a u karijeri je igrao za zagrebački Dinamo, Inter iz Zaprešića, Zagreb s kojim je 2001. godine osvojio titulu prvaka Hrvatske, švicarski Thun, te izraelske ligaše Bnei Yehudu i Ashdod.

Prošao je sve mlade selekcije Hrvatske, a ubilježio je i dva nastupa za najbolji tim našeg zapadnog susjeda. Jedno vrijeme se spominjao i kao kandidat za naš izabrani tim, ali do toga nije došlo.

Vedran Ješe može igrati na skoro svim pozicijama u odbrani, a najbolje se snalazi na mjestu lijevog štopera. U redovima Olimpika će ostati jednu sezonu, a pravo nastupa ima već u narednom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.