Vedran Vidović sporazumno raskinuo ugovor s Vitezom

Ofanzivni veznjak odlazi iz Viteza

Vedran Vidović sporazumno raskinuo ugovor s Vitezom

Nogometaši Viteza prvi dio sezone u Premijer ligi završili su na 10 poziciji, koja i naredne sezone garantuje igranje u najjačem rangu. Izabranici Branka Karačića igrali su promjenjivo tom jesenjeg dijela, a na kraju mogu biti zadovoljni bodovnim saldom.

Na proljeće Vitežane očekuje teška borba za opstanak, tako da će biti potrebna i igračka pojačanja. Jučer je klub napustio jedan od najboljih igrača Marko Basara, kome je istekao ugovor i karijeru će nastaviti u inostranstvu.

Danas je Vitez napustio još jedan ofanzivni veznjak, riječ je o 25-godišnjem Vedranu Vidoviću, koji je sporazumno raskinuo ugovor što je i potvrdio za SportSport.ba.

"Istina je, sporazumno sam raskinuo ugovor i prijateljski smo se razišli. Imao sam ugovor do ljeta, ali pošto trener Karačić ne računa na mene, odlučio sam se potražiti drugu sredinu. Naravno za Vitez me vežu lijepe uspomene, prošao sam mnogo toga s klubom posljednjih godina i želim im da ostvare opstanak u Premijer ligi. Sada ću se dobro odmoriti, a onda ćemo vidjeti, gdje ću nastaviti karijeru", kazao je za naš portal brzonogi ofanzivac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vedran Vidović je u Vitezu proveo četiri sezone, a u Premijer ligi je odigrao 54 utakmice uz učinak od pet golova i 11 asistencija. Ime kluba u kojem će ovaj omaleni veznjak nastaviti karijeru biće poznato u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.