Veh: Bayern je favorit

Veh: Bayern je favorit

Edmir Škorić

Wolfsburg je zadržao jezgro tima koji je prošle sezone osvojio naslov Njemačke po prvi put u povijesti kluba, a novi trener Armin Veh, ipak, narednu sezonu kao favorita za osvajanje vidi minhenskog Bayerna.

Njemačku su prethodnu sezonu pokorili "vukovi" na čelu sa trenerom Felix Magathom, a velike zasluge, itekako, pripadaju bosanskohercegovačkom dvojcu Edinu Džeki i Zvjezdanu Misimoviću, ali i drugim suigračima koji su pomogli da klub osvoji prvi naslov u svojoj povijesti.

Kako je trener Magath napustio Wolfsburg, te se premjestio u Schalke, novog trenera Armina Veha čeka veliki izazova, jer, ekipa je ostala ista, a klub je aktivan na dva fronta (Liga Prvaka i Bundesliga). Veh je 2007. godine sa Stuttgartom osvojio naslov Njemačke, no nije siguran da može ponoviti taj uspjeh.

"Nije lako ponoviti takav uspjeh. Bayern je i dalje za mene glavni favorit. Naš cilj je ponovo se kvalificirati na evropska takmičenja. To znači da bi bilo zadovoljni sa bilo kojim od prvog do petog mjesta".

Veh je naslijedio ekipu u kojoj su svi ključni akteri zadržani, uključujući napadači dvojac Džeko i Grafite, koji su zajedno postigli 54 bundesligaška gola prošle sezone. Obojica su produžila svoje ugovore.

"Oni su predivno usklađeni sa ostalima, a što je važno oni nisu sebični."

Ekipu su dodatno pojačali Danac Thomas Kahlenberg koji je ranije igrao u francukom Auxerreu, te Alžirac Karim Ziani (Marseille), te Obafemi Martins, omaleni nigerijski napadač stigao je iz Newcastlea.

"To može biti vrlo problematično. Očekivanja u medijima rastu, među igračima i njihovim menadžerima, a to bi moglo zakomplicirati stvari. Opasnost da se igrači opuste nakon velikog postignuća je uvijek tu", tvrdi Veh i nastavlja. "Ali, ja nemam ovdje takav dojam."

Wolfsburgu problem predstavlja paralelno igranje u Ligi Prvaka i Bundesligi, no njemački mediji tvrde da ako opet Džeko i Grafite nastave zabijati, "vukovi" bi ponovo mogli osvojiti (bar) Njemačku.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.