Veh: Imamo veliku priliku

Wolfsburg na pragu osmine finala

Veh: Imamo veliku priliku

Edmir Škorić

Aktuelni njemački prvak Wolfsburg ima večeras priliku plasirati se u osminu finala Lige prvaka. Potrebna im je domaća pobjeda nad Manchester Unitedom.

Edin Džeko i Zvjezdan Misimović večeras će istrčati na Volkswagen Arenu, u nadi da će zajedno sa svojim suigračima ostvariti trijumf nad Manchester Unitedom i tako se plasirati u naredni krug takmičenja. Povoljnom ishodu nada se i njemački trener Vukova, Armin Veh.

"Imamo veliku priliku doći do osmine finala. Igramo na domaćem terenu pred punim tribinama protiv Manchestera. Da li je to prednost ili nedostatak, u ovom trenutku ne mogu vam reći", istakao je Veh na press konferenciji za novinare, a potom i nastaivo.

"U Manchesteru smo odigrali veoma dobro i na kraju nesretno izgubili. Sada ćemo se potruditi da se plasiramo dalje. Za nas će to biti veliki uspjeh."

"Igramo atraktivan nogomet i visoko smo motivirana ekipa. U utakmicu ćemo ući disciplinirano. Odigrali smo dobro do sad u Ligi prvaka, osim drugog poluvremena u Moskvi", završio je bivši trener Stuttgarta.

Utakmica Wolfsburga i Manchester Uniteda počinje večeras u 20:45 uz direktan prenos na FTV-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.