Vejnović: Trenutno smo najkvalitetniji tim u ligi

Štoper Borca nakon pobjede u derbiju

Vejnović: Trenutno smo najkvalitetniji tim u ligi

D. Vejo

Sedmo kolo Prve lige Republike Srpske jučer je donijelo derbi utakmicu jesenjeg dijela sezone gdje su se sastali domaćin Rudar i banjalučki Borac u Prijedoru.

Velikan iz Platonove jučerašnjim trijumfom (2:3) pokazao je koliko je ekipa fizički ali prije svega i psihički spremna da odgovori velikim izazovima. Borac se vratio iz rezultatskog minusa i ostvario pobjedu zlata vrijednu koja ih je postavila na lidersku poziciju na tabeli.

Jedan od članova ekspedicije Vlade Jagodića bio je i Nemanja Vejnović, koji je bio koordinator u odbrani gostujuće ekipe, a iza kojeg je jedna sjajna partija. Povodom jučerašnjeg meča u Prijedoru, pričao je i sam mladi fudbaler.

"U Prijedoru je jučer odigrana jedna veoma čudna utakmica. Nekako smatram da bi najrealniji rezultat bio možda remi, ali mi smo pokazali da možemo, te smatram da nismo nezasluženo slavili. Sigurno da smo najkvalitetnija ekipa u ligi. Konačno smo došli na prvu poziciju i mislim da istu nećemo ispuštati, te da će nam to biti dodatni motiv. Rudar je pokazao da je dobra, mlada i poletna ekipa. Presudio je kvalitet i iskustvo", isitče za naš portal fudbaler Borca, Nemanja Vejnović.

U osmom kolu, Borac će na Gradskom stadionu u Banjaluci dočekati ekipu Borca iz Šamca protiv koje će pokušati da nastavi seriju dobrih rezultata.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi