Vejnović: Znamo šta nam je činiti

Fudbaler Slavije

Vejnović: Znamo šta nam je činiti

U nedjelju su na programu utakmice 30. kola Premijer lige BiH.

Nakon što je prošlog vikenda riješena dilema oko prvog mjesta, ostalo je da saznamo koja će se ekipa priključiti Zrinjskom i Slobodi u kvalifikacijama za evropska takmičenja, ali i koji će timovi i naredne godine nastaviti takmičenje u društvu najboljih.

Za sada Vitez i Olimpik drže 9. i 10. mjesto na tabeli, ali i Borac i Slavija nadaju se opstanku u bh. šampionatu.

Ekipa iz Istočnog Sarajeva uzda se u povoljan rasplet u 30. kolu, te očekuje pobjedu protiv odličnog sastava Željezničara, ali i kiks Banjalučana ili Sarajlija.

"Doveli smo se u tešku situaciju, tako da o sudbini odlučujemo u posljednjem kolu. Pored toga, mnogo stvari zavisiće i od rezultata na drugim mečevima. Nadam se da će se i na ostalim terenima igrati fer i korektno i da ćemo izboriti opstanak", izjavio je fudbaler Slavije Nemanja Vejnović.

On smatra da u posljednjem 30. kolu imaju jednog od najtežih mogućih rivala, ali da bez obzira na sve ekipa Slavije ima samo jedan cilj u ovom susretu, a to su sva tri boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi znamo o kakvoj ekipi se radi. Željezničar je pokazao puno u drugom dijelu sezone i malo mu je falilo da se dočepa Evrope. Zbog suspenzije neće moći da računaju na dva igrača, tako da i tu vidim neku našu prednost. Ponavljam, Željo je jako kvalitetan tim, ali mi znamo šta nam je činiti", dodao je Vejnović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti