Veladžić se priključio pripremama bh. premijerligaša u Antaliji

Nekada velika nada bh. nogometa

Veladžić se priključio pripremama bh. premijerligaša u Antaliji · Saznajemo

S. Mlaćo

Nogometaši Mladosti u Antaliji se spremaju za drugi dio sezone Premijer lige.

Dobojlije još uvijek nisu riješile igračku križaljku, a večeras se pripremama priključio Demirel Veladžić, nekada velika nada FK Sarajevo, te bivši omladinski bh. reprezentativac. 

Veladžić je iz Sarajeva otišao u portugalski Leixoeses, no priliku nije dobio.

Planovi se nisu ostvarili, te je svoja prava ostvario putem nadležnih organa Međunarodne fudbalske federacije.

Naime, ovaj nekadašnji omladinski reprezentativac naše zemlje napustio je portugalski klub prije nešto više od godinu dana zbog toga što Portugalci nisu poštovali stavke iz ugovora.

No, iako je na svom stolu imao nekoliko ponuda za nastavak karijere, nije mogao biti registrovan s obzirom da su Leixoesu smatrali da je "pravda" na njihovoj strani.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veladžić se zbog toga žalio FIFA-i, kao i zbog neizmirenih obaveza iz ugovora, a deset mjeseci kasnije konačno je donijeta odluka i to u njegovu korist.

Mladi bosanskohercegovački fudbaler je tako prije nove godine postao slobodan igrač, a portugalski klub je dobio rok od 45 dana da mu isplati dugovanja ugovorom zagarantovana.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi