Velagić: Demić je dijete Veleža

Neće biti problema oko registracije

Velagić: Demić je dijete Veleža

Riad Demić se vratio u Velež, nakon što je proveo dvadesetak dana u Slobodi, a među Rođenima vlada zadovoljstvo njegovim povratkom.

Uprkos problemima s kadrom, te nekim nedostacima u partijama odrađenim u pripremama, Velež otvaranje proljeća, smatraju u klubu, dočekuje u solidnoj formi. Jedan od razloga za optimizam je i pojačanje u vidu jednog povratnika, piše Dnevni list.

 

Nakon što je nezadovoljan svojim statusom za vrijeme zimske stanke pokušao pronaći inozemni angažman, a prethodno čemu mu je istekao ugovor s Veležom, Riad Demić ovog će proljeća ipak nastaviti nositi dres Rođenih. Probao je u češkoj Sparti, no nije išlo, pa se vratio u BiH, ali ne u Mostar. Nego u Tuzlu. Tamo mu je Sloboda obećala što već jest, no očito je tuzlanski premierligaš ostao na obećanjima, pa je Demić ovih dana ponovno osvanuo u Mostaru. U Veležu su ga dočekali raširenih ruku. 

 

"Bilo je nesporazuma na relaciji Velež - Demić, ali to je sada iza nas. On je naše dijete, njegovo srce je naše srce i smatramo da je za njega zapravo najbolje da iz Veleža pokuša napraviti taj iskorak u karijeri koji on svojom kvalitetom zaslužuje", rekao je za Dnevni list sportski direktor Admir Velagić, dodavši da Demića neće biti problem registrovati. 

 

"Nije u Slobodi ništa potpisao, tako da će biti potrebno samo ponovno aktivirati tu papirologiju. Hoće li biti u kombinacijama za nadolazeće gostovanje Rođenih u Zenici, još ćemo vidjeti, no jasno je da Velež u toj utakmici neće biti kompletan". ž

 

"Od ranije ne računamo na ozlijeđene Merzića, Kazazića i Hasanovića, a zbog kartona nećemo imati još dvojicu. Lakičević ima tri žuta kartona, Jazvin je u posljednjem kolu proljeća dobio izravni crveni karton", raportira Velagić. 

 

Još je nekoliko igrača koji imaju problema s povredama, ali Velagić vjeruje da će struka moći računati na njih.

 

"Bandović se žalio na bolna leđa, Škaljića je mučila zadnja loža, ali vjerujem da će obojica biti spremna za Zenicu. S treninzima je počeo i Cerić". 

 

Inače, Velež je generalku odradio u Gabeli, gdje je kao i u prvenstvu jesenas završilo bez golova. Velagić je kao i šef struke Varešanović bio manje-više zadovoljan. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Trener je postavio jednu varijantu igre s kojom ćemo probati u Zenici i mislim da smo s tom čvrstinom otraga dobro izgledali. Jasno, u Zenici će se tražiti i jedan drukčiji pristup", dodao je Velagić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.