Velagić: Okrenuti se stvaranju igrača
Sportski direktor Veleža Admir Velagić

Pravi napadač, špic igrač je prioritet

Velagić: Okrenuti se stvaranju igrača

M. Maksimović

Admira Velagića, sada već bivšeg napadača Veleža novinari su na presicama godinama pitali o očekivanjima pred važne mečeve. I danas je Velagić bio pred novinarima, ali po prvi put u ulozi sportskog direktora.

Iskusni Velagić je tokom ove polusezone odigrao 14 utakmica, ali je u posljednje vrijeme uglavnom ulazio sa klupe. Problemi sa leđima su postajali sve veći, na kraju nije bilo izlaza, pa je Admir odlučio zaključiti profesionalnu karijeru.

Međutim, ostao je uz Velež, tačnije u Veležu će obavljati ulogu sportskog direktora. Počeo je u neugodnom trenutku, pauza je između dva dijela prvenstva, igrači odlaze, dolaze, slaže se ekipa koja će probati na proljeće napraviti nešto u Kupu. Realno, bit će teško, ali realno nije nemoguće.

''Dat ću sve od sebe da Velež bude bolji. Posebno ću se osvrnuti na neke stvari, poput omladinske škole, kako bi se u budućnosti još više oslanjali na naše snage. Mi smo klub koji ima mali budžet, radimo bez pomoći Grada, tako da su nam naša djeca prioritet. Jednostavno smo prisiljeni praviti igrače.

U ovom trenutku Rođeni traže napadača, ostali su po svemu sudeći bez dva, treći razmišlja o odlasku u inostranstvu. U prevodu, Velagić je zaključio karijeru, Zolj ide u Olimpic, Demić razmišlja o odlasku u inostranstvo.

''Tražimo napadača, klasičnog špic igrača, a koji nije igrao u Kupu BiH ove sezone. Očito je da moramo ići tražiti van granica BiH, vidjet ćemo. Jeste da je to skupa investicija, ali zato  mora biti pravo pojačanje. što se tiče Zolja, sa njim sam razgovarao, on je u tom trenutku bio na putu prema Danskoj gdje je planirao odmor. par dana kasnije sam u medijama saznao da je potpisao ugovor sa Olimpicom. Sa Rijadom Demićem smo obavili razgovore i načelno se dogovorili o produženju saradnje, ukoliko on ne pronađe neki inostrani angažman. Sve je dogovoreno od iznosa do trajanja novog ugovora. Jučer sam ponovo s njim razgovarao i bio je pozvan na ovu press konferenciju, gdje mi je i sam potvrdio da će doći. On je odličan igrač i nama je potreban. Volio bih da je danas došao i iznio svoje mišljenje'' zaključio je Veleagić

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.