Velagić: Svaka čast ljudima iz Zrinjskog

Iskusni Veležovac o gradskom derbiju

Velagić: Svaka čast ljudima iz Zrinjskog

Admir Velagić, iskusni igrač Veleža, odigrao je 15. gradski derbi koji će mu definitivno najviše ostati urezan u sjećanje i to iz više razloga.

Znao je ovaj 35-godišnjak donijeti i pobjedu Rođenima nad Plemićima kao prošle sezone u Vrapčićima, ali nikad nije slavio pod Bijelim Brijegom i nikada nije imao situaciju da bježi po terenu od huligana. Popularni Mrkva u razgovoru za SportSport.ba daje svoje viđenje ove dramatične utakmice.

"Prvo bih nešto rekao o samoj utakmici. Dogovorili smo se da se ne branimo, ali nas je Zrinjski dosta stisnuo u prvom dijelu. Uprkos tome smo i mi imali dvije, tri dobre situacije. U posljednjih pola sata smo mi bili bolji i da nije bilo odličnog golmana Melhera mogli smo i ranije povesti. Na sreću, uspio je mladi Demić i mislim da je naš trijumf potpuno zaslužen", ističe Velagić koji je rođen 19. 10. 1975. godine, a ove sezone je u Premijer ligi odigrao 8 utakmica.

Vi ste čovjek koji je propustio samo dva gradska derbija. Velež je konačno prvi put slavio kad je Zrinjski domaćin i pretpostavljamo da ste sve emotivno doživjeli.

"Upravo tako. Osjećaj je poseban jer sam ovo dugo čekao. Da se vratimo sa jednog derbija i da sa našim pristalicama proslavimo pobjedu. Ja sam prije godinu dana imao strašnu porodičnu tragediju, a vjerujte da sam sinoć prvi put poslije toga čak i zapjevao od sreće. Toliko mi znači ova pobjeda", ističe iskreni i emotivni Velagić koji je godinama ljubimac Red Armya i ostalih pristalica Rođenih.

Vaš komentar upada Ultrasa na teren?

"Da budemo jasni, ja se ovom prilikom zahvaljujem upravi i igračima Zrinjskog na izuzetno korektnom ponašanju. Njima svaka čast. Isto tako sam ubijeđen da navijači koji su upali na teren da nisu pravi Ultrasi i pristalice Zrinjskog jer u suprotnom ovo ne bi uradili. Shvatam i Milu Pehara. Mlad je, ponijele su ga emocije i uradio je to što je uradio. Nadam se da će izvući pouke iz ovoga. Još jednom ističem da je od strane domaćina sve bilo na nivou.

Jako je interesantno da ste nikad sigurnije napustili Bijeli Brijeg.

"Upravo tako. Prethodnih godina smo satima čekali da odemo sa stadiona. Bili smo gađani kamenicama, razbijana su nam stakla na autobusu... Ovog puta je policija bila na vrhunskom nivou i mi smo bez ijednog problema napustili Bijeli Brijeg. Eto, upad navijača, a mi prvi put odemo sasvim normalno. Zrinjski je kao klub obavio sve što treba", objašnjava korpulentni Velagić iza koga je i iskustvo igranja u Španiji.

Plašite li se možda novih tenzija jer se već u nedjelju igra i prvenstveni susret velikih rivala.

"Stadion će vjerovatno biti suspendovan i neće biti gledalaca, a nadam se i da okolo neće biti sukoba. Mi fudbaleri smo davno ostavili probleme iza sebe. Svi smo mi kolege koje igraju za svoje klubove i žive od toga. Na travnjaku smo sportisti koji se bore da pobjede i među nema ni najmanjih problem. Nadam se da će nas i ostalo konačno slijediti i da ćemo misliti samo na časne viteške duele na terenu", rekao je Admir Velagić na kraju razgovora za SportSport.ba

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.