Velež bez pobjede, Vitez šokirao Rođene

Vitežani slavili u Vrapčićima

Velež bez pobjede, Vitez šokirao Rođene

Edmir Škorić

Nogometaši Veleža nisu uspjeli da savladaju Vitez u meču četvrtog kola BHT Premijer lige.

Velež je u prva tri kola upisao tri boda (tri remija), a sada je uslijedio poraz iako su u stručnom štabu Mostaraca najavljivali prvu pobjedu.

Vitez s novim trenerom  Brankom Karačićem uspio je da namudri Rođene i da upiše prve bodove u novoj sezoni.

Domaći su u 17. minuti imali dobru šansu, ali je Matić s 10 metara pogodio stativu. Vitežani su prijetili u prvom dijelu preko Đurića, koji nije bio precizan. 

U 37. minuti šok za domaće. Veznjak Veleža Mustafa Kodro pravi veliku grešku, njegov pas prema golmanu Bobiću prekida Jusufbašić, te postiže gol za slavlje gostiju.  

Kakav je Velež danas bio, najbolje ilustrira činjenica da su navijači tražili ostavku od trenera Dželaludina Muharemovića. 

Velež - Vitez 0:1 (Jusufbašić 37)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bobić, Čadikovski, Kodro, Zolj, Reljić, Merzić, Haurdić, Matić, Nikolić, Osmanković, Maletić. 

Vitez: Živković, Jurić, Jevtić, Muminović, Pezo, Kantar, Livančić, Barišić, Sadiković, Jusufbašić, Đurić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti