Klafurić oduševljen terenom i navijačima, Marinović žali za propuštenim šansama

Izjave iz Mostara

Klafurić oduševljen terenom i navijačima, Marinović žali za propuštenim šansama

Edmir Škorić

Borac je rano poveo u Mostaru, ali je na kraju derbi 25. kola WWIN lige završen bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Vuković je iz slobodnjaka donio Borcu vodstvo u 2. minuti, ali je u nastavku meča Guliashvili pronašao put do gostujuže mreže i donio vrijedan bod Mostarima.

Treneri Dean Klafurić i Vinko Marinović dali su kratke izjave. Domaćeg trenera impresionirali su teren i podrška navijača, dok trener gostiju smatra da bi stvari bile drugačije da su iskoristili još neku od brojnih šansi koje su imali.

"Možemo bolje, definitivno. U prvom poluvremenu nismo bili u svom stilu igre, izašli smo iz nekih okvira. Rano vodstvo Borca je usmjerilo utakmicu", kazao je Klafurić, kojeg su ipak impresionirale neke stvari večeras:

"Sjajan teren, odličan ambijent, tribine... Ovo je bilo fantastično, hvala navijačima na velikoj podršci. Prošla utakmica je bila suprotna. Puno više sadržaja, a bez golova, a večeras je pobijedila publika i fantastičan teren".

Oglasi

"Čestitam i ekipi Borca i svojim igračima na trudu i zalaganju jer su spriječili da izgubimo. Ako ne možeš da pobijediš, probaj da ne izgubiš. Izostnak važnih igrača je uzrokovao kreacijom u igri koja je danas nedostajala", zaključio je trener Veleža.

Vinko Marinović je kao i obično bio hladan kao špricer i kratko je pred kamerama kazao:

"Danas nismo dobili utakmicu, ali moram da čestitam igračima na igri i odnosu. Imali smo dosta prilike da dođemo do drugog gola. Utakmica je bila fantstična, puna tempa i ritma. Nema šta, mogu samo da pohvalim igrače. Da smo danas iskoristili šanse, rezultat bi bio drugačiji", rekao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Velež igra gradski derbi sa Zrinjskim, a Borac će biti domaćin Slogi Meridian. Rođeni ostaju treći i bore se za plasman u Evropu, Borac je i dalje lider, s tim da Zrinjski ima priliku da pobjedom nad Zvijezdom 09 sa 10 spusti zaostatak na sedam bodova.

Iako je dojam da je Borac novi prvak, ipak ima još da se igra i dok postoji teoretska šansa, Zrinjski se ne planira predati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti