Velež dva puta vodio, ali ostao bez punog plijena

Remi u Mostaru

Velež dva puta vodio, ali ostao bez punog plijena

U okviru 15. kola BHT Premijer lige BiH u Vrapčićima su danas snage odmjerili stari rivali - Velež i Sloboda.

Rođeni u posljednje vrijeme igraju odlično. Nošeni pobjedama protiv Zrinjskog i Čelika pokušali su do nove 'trice' doći i protiv Slobode, ali gosti iz Tuzle pružili su veoma dobar otpor i na kraju su se i jedni i drugi morali zadovoljiti bodom. Konačan rezultat glasio je 2:2.

Publika u Mostaru je mogla uživati u kvalitetnoj fudbalskoj predstavi, a prvi gol na meču viđen je u 37. minuti kada je prednost Veležu donio Zvonić iskoristivši katastrofalnu reakciju golmana Lakića, no slavlje među domaćima nije trajalo dugo. Minutu prije odlaska na odmor Slobodi je izjednačenje donio Bekrić koji je majstorski izbacio odbranu Veleža i matirao golmana domaćih za 1:1.

Nakon što se pri neriješenom rezultatu otišlo na odmor, uzbuđenja nije nedostajalo ni u nastavku, pa tako već u 52. minuti mreža se ponovo trese. I to Slobodina. Nakon kornera kojeg je izveo Behram najviši u šesnaestercu gostiju bio je Fajić koji vraća prednost svom timu.

Primljeni gol nije pokolebao crveno-crne, stvarali su šanse pred golom Veleža, a do izjednačenja dolaze preko jedananesterca kojeg je izborio Bekić. Isti igrač je preuzeo odgovornost i rutinski pogodio mrežu Veleža za 2:2, što je, ispostavit će se, bio i konačan rezultat na stadionu u Vrapčićima.

Nakon ovog remija Velež je u prvenstvu BiH na sedmom mjestu s 19 bodova, dok je Sloboda deseta sa četiri manje.

BHT Premijer liga BiH, 15. kolo:

FK Velež - FK Sloboda 2:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Behram, Fajić, Brandao, Ferreyra, Čivić, Urdinov.

Sloboda: Lakić, Beganović, Jusić, Hodžić, Uzelac, Pršeš, Smajić, Bekrić, Bekić, Ivetić, Livančić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino_2000
E brate Milenko gdje mi rasipamo bodove.
10 4
NAPOLI
ja mislio velez ce se boriti za ligu sapiona
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi