Velez i Boca priredili spektakl

Argentina Clausura

Velez i Boca priredili spektakl

Tokom sedmice u Argentini su odigrane utakmice sedmog kola Clausure. Na tabeli je došlo do promjene, jer je Godoy Cruz preuzeo lidersku poziciju.

Derbi kola odigrali su gradski rivali Velez Sarsfield i Boca Juniors. Na stadionu Jose Amalfitani gledatelji su vidjeli čak osam golova, po četiri na obje strane. Zapata je doveo domaći tim u vodstvo u 13. minuti, a onda su Monzon i Palermo do poluvremena preokrenuli u korist Boce, a prethodno je Palermo propustio iskoristiti penal.

Nicolas Gaitan je početkom drugog poluvremena povisio na 3:1, a Santiago Silva i Juan Martinez do 74. minute donose Velezu poravnanje 3:3. U 82. minuti utakmice Santiago Silva svojim drugim golom donosi Velezu potpuni preokret, a Gary Medel minutu prije kraja postavlja konačnih 4:4.

Godoy Cruz je golovima Castilla i Sancheza pobijedio Lanus sa 2:1, iskoristio poraz Colona od Banfielda i zasjeo na čelo tabele. Očekivanu gostujuću pobjedu je upisao Independiente protiv Tigrea (1:0), dok je Estudiantes poražen kući od Argentinos Juniorsa sa 0:1.

Facundo Affranchino je golom u 73. minuti utakmice donio konačnu pobjedu River Plateu u meču sa San Lorenzom, a Chacarita Juniors je poražena kući od Gimnasije golom Hernana Encine u 86. minuti. Rosario Central je ponovo razočarao svoje navijače izgubivši kući od Arsenala sa 2:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.