Velež je već sada pod imperativom
Posljednja pobjeda u prvenstvu ostvarena protiv Travnika

Nakon serije slabih igara

Velež je već sada pod imperativom

M. Maksimović

Do kraja jesenjeg dijela prvenstva, ostala su još četiri kola. Velež je za sada na sedmom mjestu što možda na prvi pogled i nije tako loš rezultat, ali samo na prvi. Jer ako se analiziraju utakmice Veleža u posljednjih šest utakmica, vidjet će se da je Velež osvojio samo tri boda, da je totalno podbacio u duelima protiv Širokog, Olimpica i Željezničara.

Loša serija je ostavila traga i sada je ekipa u situaciji da u svaku narednu utakmicu na svom terenu ulazi pod imperativom pobjedom. Tako je i danas protiv Zvijezde koja ima samo dva boda manje od Veleža. Uz to, Mirza Varešanović i dalje ima problema sa povreda, pa danas ne računa na Admira Kajtaza, Samira Merzića koji je aut do kraja polusezone, dok zbog kartona pauzira Rijad Demić.

Ostaje pitanje koliko su spremni Senedin Oštraković, Tarik Cerić, Bajro Spahić, Admir Velagić. Nije isključeno da se svi ovi igrači nađu u postavi, ali treba pričekati početak utakmice.

'Kako stvari stoje, ovo je možda jedna od najvažnijih utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva i utakmica koju moramo dobiti. Ne igramo dobro, to je činjenica ali se nadam da ćemo već danas sa novim bodovima krenuti naprijed. Zvijezda je neugodan protivnik, pobjedili su nas već jednom u Vrapčićima i sigurno je da nas čeka teška utakmica'', kaže Amir Zolj

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.