Velež konačno slavio

Rođeni prekinuli negativan niz

Velež konačno slavio

Adnan Beganović

U okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež je pred svojim navijačima svladao Čelik i tako je prekinuo negativnu seriju.

Fudbaleri Veleža konačno su došli do pobjede. Izabranici Adisa Obada u lošoj fudbalskoj predstavi s minimalnih 1:0 svladali su Čelik.

Velež je bolje ušao u utakmicu i prvi put je zaprijetio u 10. minuti, no Zolj iz dobre situacije nije uspio svladati Bilobrka. Do 20. minute nije se dešavalo ništa vrijedno pomena, a onda Zaimović iz slobodnog udarca s nekih 20 metara dobro šutira, no lopta ide malo iznad prečke.

Malo zatim i Škaljić ima ddobru priliku, no rezultat sse nije mijenjao. U 23. minuti Hasanović dobro šutira, ali Bilobrk loptu odbija u korner kojeg izvodi Duraković, a Hasanović je najviši u skoku u glavom loptu šalje iza leđa Bilobrka.

U posljednjih 15 minuta prvog poluvremena nije bilo prilika niti sa jedne strane, a na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaće momčadi.

U drugi dio Čelik je ušao mnogo bolje. U 48. minuti Adilović sa nekih 20 metara dobro šutira, no Borić je siguran. Izabranici Abdulaha Ibrakovića u drugom dijelu bili su mnogo agresivniji, pokušavali su preko bokova probiti odbranu Veleža, no domaći su se dobro branili.

Sve u svemu loša fudbalska predstava u kojoj su obje momčadi pokazale vrlo malo, a Velež je došao do zlata vrijednih bodova.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.