Velež krenuo sa priprema

Asmir Džafić obavio prozivku

Velež krenuo sa priprema

M. Maksimović

Prozivkom Asmira Džafića, startala je zvanično nova sezona za Rođene. Prozivka je odrađena na +40, a kako stvari stoje i narednom periodu će visoke temperature pratiti ekipu koja će dva puta dnevno raditi u Mostaru sve do 5. jula kada se putuje na Bjelašnicu.

Tamo će Rođeni ostati deset dana i odraditi dvije kontrolne utakmice. Što se tiče novih imena na prvom okupljanju su se pojavili Ajdin Nuhić (21) vezni igrač Goražda, Maid Jaganjc koji igra na poziciji desnog krila a stiže i Inđije, člana Prve lige Srbije, te Marsel Mace koji je nosio dres niželigaša ekipe Višića.

Od igrača koji su prošle sezone nosili dres Veleža, izvjesno da Danijal Brković karijeru nastavlja u Željezničaru, Amer Jugo traži inostrani angažman, dok Šefko Okić pregovara sa upravom kluba. Dejan Bandović i Slobodan Lakičević će vrlo vjerovatno i naredne sezone biti grači Veleža.

''Izvršena je prozivka igrača, neki su opravdano odsutni i priključit će se tokom sedmice. Na prozivci se igrači upoznaju sa kriterijima, kako se trebaju ponašati, a upoznaju se i sa zadacima za sljedeću sezonu. Tokom ovih priprema morat će dati svoj maksimum, kako bi se nametnuli za sastav. Trenirat ćemo, do odlaska na Bjelašnicu, dva puta dnevno, ujutro u sali, a popodne na terenu. Opredijelili smo se da damo više šanse nekim mladim igračima, kako bi u narednim godinama imali kostur ekipa, koji bi bio spreman za velike domete. Centarfor je mjesto, gdje ćemo pokušati dovesti pojačanje. Međutim, i ako se ne nađe, neće biti velika tuga, jer i u svojim redovima imamo potencijala i vrijeme je da im se da veća šansa“, riječi su Asmira Džafića'' rekao je na prvom druženju sa novinarima u novoj sezoni, Asmir Džafić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.