Velež na iskušenju u Gabeli
Može li Velež ostati neporažen ?

Za kraj jesenjeg dijela

Velež na iskušenju u Gabeli

M. Maksimović

Jesenji dio prvenstva fudbaleri veleža će zaključiti danas  gostovanjem u Gabeli. Početak sezone je bio ubečavajući, ali je u drugom dijelu Velež ušao u neugodnu seriju od pet utakmica bez pobjede. Ipak u posljednja dva susreta Velež je upisao pobjedu protiv Slobode u prvenstvu, te je eliminisao
sastav Branitelja u četvrtfinalu Kupa BiH.

Eventualnim uspjehom u Gabeli, konačni dojam na kraju jeseni bio bio nešto bolji. Do bodova Rođeni neće lako doći jer je Gošk neugodan protivnik, ekipa koja je u posljednja dva susreta poražena. Međutim, trener Goška Milomir Odović odlično poznaje ekipu Veleža, posmatrao je Rođene i u srijedu.

''Bit će teško, ali idemo probati napraviti dobar rezultat. Važno je ostati neporažen, kako bi smo sa ovom jednom mini serijom zaključili polusezonu. Uspjeli smo odmoriti neke igrače, a u sastav nam se vraćaju Tarik Cerić i Samir Merzić. Cerić je odradio kartone u Kupu, dok se Merzić vraća nakon teške povrede, ali nije realno očekivati da krene od prve minute. Ako budemo igrali kako znamo, možemo do pozitivnog rezultata'' poručuje Mirza Varešanović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.