Velež na Piroti bez nekoliko igrača

Rođeni gostuju u Travniku

Velež na Piroti bez nekoliko igrača

Jedno od najprijatnijih iznenađenja jesenje polusezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, mostarski Velež, u prvom će kolu proljetnog dijela na gostovanje kod Travnika na Piroti.

Uoči gostovanja u Travniku, danas je u prostorijama FK Velež održana konferencija za medije, na kojoj su se prisutnima obratili trener Rođenih Abdulah Ibraković, te igrači Asim Škaljić i Dženan Zaimović.

"Zadovoljan sam odrađenim pripremama, nakon kojih spremni krećemo u nastavak sezone. Svakako želimo pobjedu na otvaranju polusezone, ali nemamo nikakav imperativ pred sobom i igraćemo rasterećeno, što nam može biti glavna snaga. Nastojaćemo u proljetnoj polusezoni očuvati visoko mjesto na tabeli, te na kraju sezone izboriti plasman u jedno od evropskih takmičenja", rekao je najbolji trener Premijer lige BiH u izboru SportSport.ba za prošlu godinu Abdulah Ibraković.

"Svako gostovanje u Premijer ligi je teško, ali mislim da imamo kvalitete da pobijedimo u Travniku. Oni su neugodan domaćin, ali ne i nepobjediv, pa mislim da u subotu možemo do sva tri boda", dodao je prvotimac Rođenih Asim Škaljić.

Ibraković uoči gostovanja na Piroti ima određenih problema sa sastavom, s obzirom da se Čolić žali na povredu, dok su Kadić i Velagić od ranije van stroja zbog prehlade, pa je njihov nastup u Travniku pod znakom pitanja. Na Pirotu sasvim sigurno neće istrčati Rijad Demić, kojeg je povreda noge udaljila sa travnjaka na sedam dana.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti