Velež na premijeri bolji od Budućnosti

Bodovi ostali u Vrapčićima

Velež na premijeri bolji od Budućnosti

Velež je u svojoj prvoj utakmici ove sezone došao do pobjede nad Budućnosti iz Banovića rezultatom 2:0 u okviru drugog kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine.

Velež je od samog početka krenuo ofanzivno ka golu Banovićana. Međutim, tek nakon 37 minuta gosti su kapitulirali. Strijelac vodećeg gola za Rođene bio je Okić, na asistenciju mladog Rijada Demića, a s tim se rezultatom i otišlo na odmor.

I u nastavku su Rođeni imali više od igre, te stvarali prilike pred golom gostiju iz Banovića. Rođeni su povisli na 2:0 u 63. minuti, nakon lijepe akcije, strijelac je bio Dženan Zaimović iskosa sa desne strane, sa nekih dvadesetak metara.

Nakon drugog gola Veleža, gostima je postalo jasno da od pozitivnog rezultata danas u Vrapčićima neće biti ništa, dok su domaći, zadovoljni rezultatom, malo povukli, iako su do kraja susreta bili mnogo bolji protivnik, te sasvim zasluženo došli do tri boda.

Velež - Budućnost 2:0


Stadion Vrapčići. Gledalaca: 1.300. Strijelci: 1:0 - Okić (37), 2:0 Zaimović (63).

VELEŽ: Borić, Zaimović, As. Škaljić, Kajtaz, Kodro, Demić (od 80. minute Zolj), Kadrić, Lelo (od 57. Ćemalović), Oki (od 83. Mahmutović), Ivetić, Duraković.
BUDUĆNOST: Husić, Camarković, Čolić, Čergić, Zrnanović, Jahić, Sarajlić, Sliško (od 61. Šmigalović), Haskić, Kurtić, Slomić.
Sudija: Elvis Prošić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.