Velež nastavlja tradiciju protiv Leotara

Demić započinje umjesto Zaimovića

Velež nastavlja tradiciju protiv Leotara

Velež nakon dosta loše igre i teškog poraza u Laktašima, sutra u hercegovačkom derbiju dočekuje ekipu Leotara.

Trebinjci Mostar ne pamte po dobrom, s obzirom da od kako se igra Premijer liga nikada nisu uzeli ni bod sa Vrapčića, pa čak ni u sezoni u kojoj su bili prvaci BiH. Slavili su samo jednom i to u okviru Kupa BiH, kada je bilo 3:2, s tim da je predhodno Velež u Trebinju torpedovan sa nevjerovatnih 10:0, što je jedan od najtežih poraza Rođenih u historiji kluba.

Posljednji okršaj ova dva kluba imala su u Trebinju, a pobjedio je Velež 1:0, golom Šečića. Sezonu ranije, uz prilično grubu igru domaćih igrača Velež je došao do velikog boda spasa na trebinjskim Policama, bilo je 2:2, dok je posljednji meč ova dva kluba odigran u Vrapčićima, završio pobjedom Veleža od 3:1. Strijelci su bili dva puta Obad i Adis Jahović.

Današnji duel je za Mostarce idealna prilika za popravni i povratak na pobjednički kolosijek. U timu neće biti kartoniranog kapitena Dženana Zaimovića, dok se nakon povrede mišića u tim vraća potpuno oporavljeni Riad Demić.

"Upoznati smo sa kvalitetom ekipe Leotara. Radi se o timu koji je na okupu dosta dugo, što je možda njihova prednost pred ovaj duel, mada će prevagu donijeti kvalitet, ali i navijači. Ta dva faktora su na našoj strani i vjerujem da neće biti problema u ovom duelu", kaže Demić za SportSport.ba.

U timu neće biti kapitena Zaimovića, a umjesto njega bi mogao zaigrati upravo Demić.
¨Zaimović je jedan od najboljih igrača Premier lige, a uz to je mozak našeg tima i sigurno je da će nam nedostajati. Međutim, koga nema bez njega se mora i može. Iskoristio bih priliku i poručio navijačima da dođu i ponovo nas podrže kao i u svim mečevima do sada, a ja im obećavam da neće ostati uskraćeni za dobru i borbenu igru. Sve ćemo učiniti kako bismo ih ponovo obradovali", rekao je Riad Demić za SportSport.ba.

U taboru rođenih su svjesni da više nemaju nikakvog prava na kiks pred svojim navijačima, a mladi fudbaler Veleža obećava siguran trijumf svoje ekipe.

"Dosta smo loše započeli ovu polusezou i malo samo zaostali za vodećim ekipama, tako da na ovoj utakmici nemamo drugogo izbora osim pobjede. Kada smo domačini još nam lakše ide, tako da obečavam pobjedu svoga tima", zaključuje Demić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti